image-preloader

Percys Kött grundades i mitten på 60-talet av Percy Lindahl. I den lilla butiken i Edsberg, Sollentuna bereddes och såldes kött till många av Sollentunas invånare. Välfyllda köttlådor av hög kvalitet var en av Percys specialiteter. Butiken blev alldeles för liten för att expandera och flytten gick till Norrviken. Där fanns utrymme för ett kök så konceptet färdiglagat utvecklades och blev mycket populärt. Percys hemlagade pölsa är känd över hela stor-Stockholm. Även butiken i Norrviken började få sina begränsningar men istället för att flytta gavs tillfälle att överta grannlokalen så butiksytan kunde flerdubblas. Percys ena nuvarande ägare, Lasse, är brorson till Percy, så än idag drivs butiken av släkten Lindahl.

Ibland hör vi er kunder prata om hur Percys uttalas. För att klargöra detta så är det ju som sagt Percy Lindahl som har grundat företaget och hans namn uttalas "Pärschy", så det är vad vi säger. Ofta hör vi mobilsamtalet hem ifrån butiken: ”Hej, jag är på Pöörcys, ska jag köpa med nånting gott till ikväll?” Så ja, ni fattar...men ni är alla lika välkomna, oavsett uttal!

vi på percys

våra ägare är:

Lasse är den bästa tänkbara chefen. Rättvis, snäll, bestämd och godhjärtad. Allt enligt honom själv. Vi andra håller med. Det är lugnast så. Fråga honom gärna om vilket fotbollslag som är bäst i Stockholm.

Malin är en nybliven ägare. Hon kom, hon såg, hon köpte. Det gick lika fort som när våren 2018 passerade. Om du ser att det börjar hända saker på Percys, då finns det en viss risk att Malin har ett finger med i spelet.

i köket hittar vi:

Kim: Ju mer han pratar, desto godare blir maten han lagar. Det är sen gammalt!

Petter: Ju mindre han pratar desto godare blir pajerna han bakar. Och så uppnås en magisk balans i köket!

Aline är nog den enda som kan få Lasse att erkänna att han har haft fel. Vi undrar om det rentav är hon som är bossen i köket...?

i butiken ser du oftast:

Monica tillhör de av oss som har den längsta erfarenheten av att jobba på Percys. Är hon så gammal, tänker du? Tänk vad skenet kan bedra.

Daniel är vår köttmästare som har en märklig förmåga att få saker uträttade trots att man sällan ser honom jobba. Han har huvudansvaret för att det kött du söker finns i disken.

Christer är kocken i butiken som överöser dig med tillagningstips på klingande Falu-mål. Han är lika glad i mat som att just DU kommer och handlar av honom.

Stefan har gjort kometkarriär på Percys. Han började hos oss som julextrapersonal och packade pastejer i ett undanskymt hörn. Han är rapp i tanke och handling och belönades så småningom en heltidstjänst.

bakom kulisserna gömmer sig:

Köket är beroende av att grönsaker hackas, potatis skalas, sallader komponeras och golvet skuras. Vem fixar det om inte Sven? Nä, just det!

Elise är vår kallskänka som jobbar på förmiddagarna. Hon fixar skagenröra och ört/vitlökssås med förbundna ögon om så skulle behövas.

Peter är vår diskare. Han tar sig an de monstruösa mängderna disk med ett norrländskt jämnmod. Han gillar inte när man häller ut nån simmig sörja i diskhon. Det hörs inte. Det syns inte. Men man vet.

kontakt

Kistavägen 2A, Norrvikens Centrum, Sollentuna

öppettider