image-preloader

Percys Kött grundades i mitten på 60-talet av Percy Lindahl. I den lilla butiken i Edsberg, Sollentuna bereddes och såldes kött till många av Sollentunas invånare. Välfyllda köttlådor av hög kvalitet var en av Percys specialiteter. Butiken blev alldeles för liten för att expandera och flytten gick till Norrviken. Där fanns utrymme för ett kök så konceptet färdiglagat utvecklades och blev mycket populärt. Percys hemlagade pölsa är känd över hela stor-Stockholm. Även butiken i Norrviken började få sina begränsningar men istället för att flytta gavs tillfälle att överta grannlokalen så butiksytan kunde flerdubblas. Percys ena nuvarande ägare, Lasse, är brorson till Percy, så än idag drivs butiken av släkten Lindahl.

Ibland hör vi er kunder prata om hur Percys uttalas. För att klargöra detta så är det ju som sagt Percy Lindahl som har grundat företaget och hans namn uttalas "Pärschy", så det är vad vi säger. Ofta hör vi mobilsamtalet hem ifrån butiken: ”Hej, jag är på Pöörcys, ska jag köpa med nånting gott till ikväll?” Så ja, ni fattar...men ni är alla lika välkomna, oavsett uttal!

vi på percys

våra ägare är:

Lasse

Malin

i köket hittar vi:

Kim

Petter

Aline

i butiken ser du oftast:

Monica

Daniel

Roger

Mats

Stefan

bakom kulisserna gömmer sig:

Orzu

Elise

kontakt

Kistavägen 2A, Norrvikens Centrum, Sollentuna

öppettider