Navigera

Öppet:
Måndag - fredag
 8.00 - 18.00

Kring högtider och helgdagar
kan vi ha ändrade öppettider
- se fliken Helgöppet

PERCYS KÖK

leif styckar

Styckmästare

Kunskap om kött och styckning av hela djur är något vi verkligen kan. Ralf och Daniel i första hand fortsätter den 50-åriga traditionen att Percys fortfarande har Norrorts bästa styckmästare. De har efterträtt Percy, Kjelle, Lasse och Toivo. Det är inget som tynger dem, de behandlar de utvalda djuren som hänger i det kylda styckrummet, med kunnighet och finess. De behandlar skogens konung älgen, rådjuren och de i frihet betande lammen med sina verktyg på ett riktigt proffsigt sätt. 

Vi väljer alltid kött av högsta kvalitet och från välrenommerade slakterier. De vet vad vi kräver och och ser till att vi får vad ni vill ha – Percyskvalitet. Ett av våra ledord är att allt kött, från stek till filé, skall vara så välputsat att det kan läggas direkt i stekpannan, grytan eller i ugnspannan.
DanielCuts 0763Svenskt närodlat kött har varit vår melodi men nu kan du också köpa annat högkvalitativt kött som t ex det fantastiska Black Angus-köttet. Och något vi aldrig tummar på är att vi alltid kostar på oss att låta köttet hänga i kylrummet den tid som behövs. Då blir det så mört och välsmakande som både ni och vi önskar. Ett tips, för att köttet skall få en fin yta skall det stekas eller brynas rumstempererat. 

Med försklassiga råvaror och skickligt hantverk blir resultatet alltid perfekt!

kropp2

Hemlagat från köket

Hemlagat på riktiga råvaror – bättre kan det inte bli. Här huserar Henrik, Petter, Aline och Lasse. Alla välutbildade, smaksäkra samt med ett stort mathjärta och engagemang. Deras inställning är att vi skall vara bäst på hemlagat. Ambitionen är att de alltid skall laga mat som de själva och deras arbetskamrater vill äta eller bjuda sina vänner på. 

Vsterbottenpaj 0716Inga genvägar tas, varken vid spisar, ugnar eller vid val av råvaror. Fläsket i ärtsoppan kommer från det egna kylrummet, köttfärsen i lasagnen och köttbullarna mals i vår kvarn. Och heter det Västerbottenpaj kommer naturligtvis osten från Västerbotten. Det traditionella kryddas också med lite nytt. Entusiasterna i köket har svängrum för både matlagning och utveckling av sortiment. Fullt av det välkända gamla vanliga och nyheter som sett dagens ljus finner du under fliken hemlagat.
HenrikGryta 0710Henrik är uppvuxen med hemlagat och denna tradition för han vidare med matglädje. Det är ett nöje att se Henrik vid grytorna, proffsig till tusen. Han använder sina kunskaper som förde honom till lyxkrogarna åt att laga härlig vardagsmat till dig. Med Henrik i köket har vi fått ett lyft som många av er kunder tycker är smakfullt. Han bidrar även med sin kunskap om teamarbete. Att han är en mästare på matlagning finner ni många bevis på i våra butiksdiskar. Han har även en härlig känsla för hur t ex grytor och soppor skall kryddas.
saucemasterAline är tredje generationen i mat- och kock-familjen Lindahl. Hon har ärvt intresset för mat och framförallt riktig mat, lagad av bästa råvaror. Något som många andra upplysta ungdomar också föredrar. 

Hemlagade såser har en given plats i vårt sortiment och även på många av era tallrikar. Såser är lite av Alines grej, hon både lagar och utvecklar något som kittlar smaklökarna ytterligare när de paras ihop med maten på tallriken.
Bearnaise 300x195Vår bearnaisesåse har en smak och konsistens som vi tror även skulle gillas av krögaren Leif Mannerström. Gräddsåsen är en smakhöjare till köttbullar och rullader, kantarellsåsen är ett annat bra hemlagat exempel. Och en ny sås till den miljömärkta isländska fisken är på plats. Såserna är i princip dagsfärska och hållbarheten är därför vid förvaring i kylskåp ungefär en vecka. Marinaderna håller längre. Läs mer under fliken ”Såser & aromsmör”.
PetterPajar2Petter är också tredje generationen i mat- och kockfamiljen Lindahl. Han har jobbat länge med all slags hemlagat som dagligen lämnar vårt kök, t ex gubbröra, fläskpannkaka, janssons frestelse, lasagne och rotmos. Han är även suverän på smaksättning av olika soppor. Petter har utvecklat pajsortimentet med riktiga råvaror och smakfull kryddning. Vi kan inte låta bli att nämna att hans pajer blivit kända som de godaste och nyttigaste i Norrort.

LasseKraftorLasse har också en lång familjetradition inom matlagning. Han är initiativtagare till det uppskattade hemlagade sortimentet från vårt eget kök – och detta brinner han för fortfarande. Lasse är helt enkelt skicklig vid spis och ugnar – oavsett vad han tillagar; kålpudding, kräftor, kroppkakor, sill, soppor, röror mm. 

Hemlagat från Percys – fina ingredienser, vällagat och enkelt på många sätt.pannmastermonica2

Pannfärdigt - enklare blir det inte

Vårt pannfärdiga blir hemlagat hemma på din spis. Enkelt och rationellt på 5-10 minuter. Monica och hennes kollegor är noga med att de olika färsbiffarna skall vara rejäla och smakfullt kryddade. Att fyllningen i fläskfiléer och schnitzlar är välbalanserade. Råvarorna kommer naturligtvis från de egna kylrummen – där även all färs mals. 

De lägger ner sin själ för både den ensamstående och för stora familjer. Detta för att alla i tidsbristens dagar skall hinna med att i det egna köket laga välsmakande traditionell husmanskost.


Lyxschnitzlar 300x195Den ensamstående kan t ex köpa en örtkryddad lammfärsbiff eller en lyxschnitzel fylld med creme fraiche, prosciutto och Västerbottensost. Och till det en liten förpackning potatisgratäng att värma i micron – enkelt och smärtfritt. 
Den som har många munnar att mätta köper naturligtvis fler färsbiffar eller schnitzlar och en större potatisgratäng. Men det är fortfarande lika enkelt att tillaga.
wallenbergare2
Wallenbergare, gjorda som sig bör av kalvkött, steks några minuter i din stekpanna på mellanvärme – det är all tid du behöver lägga ner. Köp gärna med dig mos och en passande sås, den blir som ”grädde på moset”. 

Läs mer under fliken pannfärdigt, där finns det mycket gott och lättlagat för ditt eget kök. Och oavsett vad du väljer får du alltid prisvärd kvalitet – Percyskvalitet.
 • Småskaligt fiske

  .
  Torskar
  Vår fiskleverantör Grimsis fiskare använder sig av mindre båtar och är ute över dagen.
  Läs mer om vår styckefrysta certifierade fisk >>

   
 • INSTAGRAM

  InstagramNu finns vi även på Instagram, följ oss på:
  percys_kott
   
 • NYBAKADE PAJER

  Petter 168Petters pajer - Troligen de bästa och nyttigaste i Norrort! 
  Läs mer >>  
 • NYTTIGT OCH FÄRSKT SURDEGSBRÖD

  bread 141x64
  Alltid dagsfärskt och gott bröd i butiken. Bakat av Vallentuna Stenugnsbageri.
  Läs mer >>  
 • Kontakta oss

  Telefon
  08-754 43 30

  E-post
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  Adress
  Percys - mycket mer än kött AB
  Kistavägen 2A
  Norrvikens Centrum
  Sollentuna

 • Öppettider

  Måndag - Fredag
  8.00 - 18.00

 • Nyhetsbrev

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev